IoT Workshop 26 oktober 2019

Nuenen, 22 oktober 2019 / Geschreven door Erik Compter

Op zaterdag 26 oktober organiseert de Conn en haar Technische Commissie een workshop over Internet of Things. De workshop vindt plaats in het Klooster van 10.00 uur tot 12.30 uur. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Er kunnen maximaal twintig mensen deelnemen.

IoT staat voor Internet of Things, wat zoveel betekent als een netwerk waaraan heel veel apparaten zijn gekoppeld. Door deze apparaten zodanig te programmeren dat ze opdrachten uitvoeren (bijvoorbeeld een meterstand doorgeven), ontstaan er talloze nieuwe mogelijkheden.

In het voorjaar is op het dak van het Klooster een antenne geplaatst waarmee de Conn onderdeel is geworden van de The Things Network gemeenschap.

Met behulp van bouwstenen en deze antenne is het voor iedereen mogelijk om Internet of Things (IoT) toepassingen te ontwikkelen. De Conn beschikt over sensoren waarmee allerlei applicaties kunnen worden bedacht die iets meten, signaleren of om aan of uit te zetten.

Op het Avondje Conn, dat op 28 mei plaatsvond en waarover u in de vorige nieuwsbrief las, bleek dat er veel interesse en enthousiasme is onder de Nuenenaren om hieraan deel te nemen.