Analoge apparatuur

Na de omzetting is er geen analoog radio- en tv-signaal meer. Deze omzetting betekent dat tv en radio op een andere manier worden verzonden naar uw huis. Deze digitalisering vindt overal plaats, ook andere aanbieders dan KPN (bijvoorbeeld Ziggo, UPC en T-Mobile) zijn al gestopt of stoppen dit jaar met het analoge aanbod.

Dat wil niet zeggen dat alle vertrouwde apparatuur niet meer te gebruiken is. Als de tv over een scart-aansluiting beschikt, kunt u deze op de set-top box van KPN aansluiten (de monteur doet dit voor u). De monteur vertelt u precies wat de mogelijkheden zijn.

Radio: Standaard worden er negentig radiozenders digitaal aangeboden. Deze zijn via de tv en de afstandsbediening te besturen, uw tv hoeft er niet voor aan te (blijven) staan. Voor analoge radio’s biedt KPN een gratis radioantenne aan die u in de apparatuur kunt pluggen waardoor analoge radio-installaties kunnen worden blijven gebruikt. De ervaring leert echter dat er op deze manier een zeer beperkt aantal radiozenders wordt ontvangen.

Een andere mogelijkheid om uw bestaande stereo-installatie te blijven gebruiken is om deze via de aux uitgang te verbinden met een Google Chromecast Audio apparaatje (te koop bij elektronicawinkels). Via een app op uw telefoon/tablet en de WiFi kunt u alle digitale radiozenders en streaming-muziekdiensten binnenhalen op de stereo-installatie.