Wat is OnsNet Nuenen?

OnsNet Nuenen is een coöperatie en als u inwoner bent van de gemeente Nuenen, is de kans groot dat u lid bent. Iedereen die aangesloten is op het glasvezelnetwerk van de coöperatie is lid van de coöperatie. De coöperatie behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle leden. Meer uitleg vindt u hier.

Wat is NEM Nuenen?

NEM Nuenen staat voor Netwerk Exploitatie Maatschappij Nuenen en is de partij die het glasvezelnetwerk exploiteert. De coöperatie is voor 95 procent aandeelhouder van NEM Nuenen. Meer uitleg vindt u hier.

Ik ben toch mede-eigenaar van het netwerk?

Dat klopt, althans als u inwoner bent van de gemeente Nuenen en diensten afneemt over de glasvezelaansluiting in uw woning. U kunt bovendien gratis lid worden van de coöperatie door rechtsboven op ‘lid worden’ te klikken.

Wat kost het lidmaatschap?

Het lidmaatschap van de coöperatie is gratis. Als u diensten afneemt via het glasvezelnetwerk kunt u gratis uw lidmaatschap registeren door te klikken op Lid Worden, rechtsboven op deze pagina.

U betaalt enkel voor de diensten die u afneemt aan de service provider.

Wat is de ledenraad?

De ledenraad vertegenwoordigt alle leden van de Coöperatie OnsNet Nuenen. Hij houdt zich onder meer bezig met het beoordelen van het bestuursbeleid, de verslaglegging, het vaststellen en goedkeuren van de jaarrekening en de begroting. Ook is de ledenraad bevoegd de statuten van de coöperatie te wijzigen. Meer uitleg vindt u hier.

Op welke manier worden leden van de coöperatie Onsnet Nuenen betrokken bij de activiteiten van de coöperatie?

De leden kunnen daarvoor terecht bij de ledenraad.

Wat is de rol van Reggefiber?

Reggefiber bezit 5 procent van de aandelen in NEM Nuenen, waaronder de prioriteitsaandelen. Reggefiber, tegenwoordig onderdeel van KPN, heeft met een financiële injectie ervoor gezorgd dat het netwerk kon worden gerealiseerd nadat bleek dat het budget van de overheid niet toereikend was. Een groot voordeel van de samenwerking met Reggefiber is dat dit bedrijf de kennis en kunde heeft om complexe netwerken te exploiteren en om te innoveren. Meer uitleg vindt u hier.

Wat is de rol van KPN?

KPN heeft enkele jaren geleden 100 procent van de aandelen van Reggefiber overgenomen. Daarmee is KPN mede-eigenaar van NEM Nuenen. KPN biedt tevens diensten aan over het netwerk en is dus ook service provider.

Uit welke service providers kan ik kiezen?

Sinds enkele jaren heeft u een ruime keuze, waarbij er soms nieuwe partijen bijkomen en er ook weer afvallen. Door uw postcode in te geven bij eindelijkglasvezel.nl ziet u uit welke providers en welke pakketten u kunt kiezen.

https://www.eindelijkglasvezel.nl/

Er is een storing. Ik kan niet bellen, tv kijken of internetten (e-mailen, internet openen, etc.). Wat moet ik doen?

De Coöperatie OnsNet Nuenen kan geen storingen oplossen. Dit is de taak van uw service provider. Heeft u een storing of een vraag dan kunt u contact opnemen met uw provider. 

Wat is de rol van Ziggo?

Ziggo biedt geen diensten aan via glasvezel.