NEM Nuenen

De exploitatie van het netwerk is in handen van Netwerk Exploitatie Maatschappij Nuenen bv (NEM Nuenen). Er zijn twee aandeelhouders in de bv.

  • De Coöperatie OnsNet Nuenen bezit het merendeel van de aandelen in NEM Nuenen, maar heeft voornamelijk een toezichthoudende rol op de exploitatie van het netwerk.
  • Reggefiber bv, tegenwoordig 100% eigendom en onderdeel van KPN, bezit de overige aandelen en prioriteitsaandelen. Reggefiber staat garant voor de bancaire financiering van de aanleg en heeft de overwegende zeggenschap in NEM Nuenen bv. Reggefiber heeft zich gespecialiseerd in de aanleg en onderhoud van glasvezelnetwerken, en bezit de deskundigheid die voor een goed technisch en financieel beheer van het netwerk nodig is.

Het bestuur van de coöperatie heeft regelmatig overleg met KPN.

KPN is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het netwerk voor internet, televisie en telefonie. We zijn elke dag bezig om het netwerk te verbeteren, voor iedereen in Nederland. Door de continue groei van mogelijkheden is ons werk eigenlijk nooit af. Want de toekomst, die ooit zo ver weg leek, zien we nu al overal terug: internet of things, robots die mensen vervangen, zorg op afstand. De grond zit dus vol mogelijkheden, die wij voor jou toegankelijk maken.