HELP-T voor Veiligheid, mobiliteit en zelfredzaamheid wint innovatieprijs 2024

HELP-T, dat door de Coöperatie OnsNet Nuenen (CONN) ondersteund wordt, is een draagbare badge voor kwetsbare personen met bijvoorbeeld: dementie, verdwalen, verwardheid, beperking, epilepsie en/of allergieën. De badge zorgt ervoor dat, bij een calamiteit, passanten, hulpverleners en zorg professionals direct actie kunnen ondernemen. Binnenkort ook als test beschikbaar in Nuenen.

Lees verder “HELP-T voor Veiligheid, mobiliteit en zelfredzaamheid wint innovatieprijs 2024”

Veilig en zelfstandig wonen, de Gemeente Nuenen, Leefsamen en CONN helpen jou!

De Coöperatie OnsNet wil inwoners van Nuenen ondersteunen bij veilig en zelfstandig wonen. Daarom werken we samen met de Gemeente Nuenen om hen kosteloos kennis te laten maken met Leefsamen, een alarmdienst voor mensen die veilig en zelfstandig thuis willen wonen. Deze dienst is ontwikkeld in samenwerking met gemeenten en hulpverleners. Al in 2018 werd een pilot van Leefsamen in Nuenen c.a. opgezet, waarbij de Coöperatie OnsNet Nuenen 50 woningen aansloot op de alarmdienst.

Lees verder “Veilig en zelfstandig wonen, de Gemeente Nuenen, Leefsamen en CONN helpen jou!”

Wat is een glasvezelnetwerk

CONN

Terwijl de Coöperatie OnsNet Nuenen (CONN) aan de voorkant veel projecten ondersteunt, wordt er aan de achterkant hard gewerkt samen met KPN en andere leveranciers om het glasvezelnetwerk te verbeteren, te optimaliseren en te onderhouden.

De komende tijd zullen we achtergrondinformatie geven over een glasvezelnetwerk in het algemeen en het glasvezelnetwerk in Nuenen C.A. in het bijzonder.

Lees verder “Wat is een glasvezelnetwerk”

Prettig ouder worden in Gerwen begint nu

De Werkgroep Leefbaar Gerwen, Senergiek, Coöperatie OnsNet Nuenen en de dorpsraad hebben vanaf het begin een bottom-up benadering gehanteerd, waarbij de bewoners van Gerwen actief werden betrokken. Diverse bijeenkomsten, waaronder avonden met Gerwense senioren en diepte-interviews met Vrijwillige Ouderen Adviseurs, vonden plaats in de eerste helft van 2022. De resultaten zijn verwerkt in een rapport door studenten van het Summa-college.

Lees verder “Prettig ouder worden in Gerwen begint nu”