Nuenen, de perfecte proeftuin

Ontdek Nuenen, dé perfecte proeftuin voor jouw geavanceerde producten en diensten gericht op de toekomst van ouderen!

Waarom Nuenen?

  • Toekomstbestendige senioren met een passie voor technologie
  • Onderwijs- en onderzoeksinstellingen om de hoek
  • Financiële ondersteuning beschikbaar in de Brainport Eindhoven Regio

Nuenen staat niet alleen bekend als de voormalige woon- en werkplaats van Vincent van Gogh, maar ook als de pionier van het eerste Fiber to the Home-netwerk in Nederland in 2004. Alle huizen zijn verbonden met glasvezel, waarvan maar liefst 75% (7500 woningen) actief gebruik maakt!

Met de hoogste penetratiegraad van Nederland bieden we niet alleen een razendsnelle glasvezelinfrastructuur, maar ook een gratis WiFi-netwerk in het centrum van de gemeente en haar omliggende gebieden.

Het beheer van deze infrastructuur ligt in handen van de Coöperatie OnsNet Nuenen, in nauwe samenwerking met KPN, de toonaangevende telecomprovider van Nederland.

Onze inwoners zijn zonder twijfel technologisch onderlegd, met meer dan twintig jaar ervaring met de snelste netwerken! En ondanks dit tech-savvy imago ligt de gemiddelde leeftijd van onze gemeenschap rond de 65 jaar.

Bovendien bevindt Nuenen zich midden in de Brainport Eindhoven Regio, het thuis van pioniers. Hier wordt de passie voor technologische vooruitgang dagelijks gevoed, met een breed scala aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen (Eindhoven University of Technology, Fontys Hogeschool, Summa College), evenals diverse campussen zoals de High Tech Campus, Brainport Industries Campus en Automotive Campus!

Kortom, Nuenen is een uitstekende proeftuin om jouw producten en diensten te testen voor een ouder publiek! Ben je geïnteresseerd om ons netwerk en infrastructuur te gebruiken voor een innovatieve pilot!

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij nemen dan snel contact met jou op.