Leefsamen is een open platform voor een veilige leefomgeving

Leefsamen is een open platform gericht op een veilige leefomgeving voor minder zelfredzame mensen, die met behulp van sociale alarmering snel en adequaat geholpen worden bij een calamiteit.

Door middel van sociale alarmering en een professionele opvolging door een alarmcentrale (24/7), worden minder zelfredzame mensen in hun woonsituatie via de persoonlijk afgestelde sensoren van AltijdThuis verbonden met hun mantelzorger(s).

Leefsamen levert veiligheid op maat, omdat de sensoren reageren op de persoonlijke situatie van de minder zelfredzame persoon, bij brand, paniek, dwaling of inactiviteit.

Naast het feit dat mensen hiermee veiliger en vertrouwder in hun eigen woonsituatie blijven functioneren, alarmeert dit platform ook de professionele hulpdiensten (brandweer, politie, ambulance) bij een calamiteit.

Het systeem is samengesteld op basis van een 1 of 2 persoons huishouden. Als basis worden rookmelders, bewegingsmelders, raam- en deurcontacten en paniekmelders aangebracht. Deze zijn via een huiscentrale via een beveiligde internetverbinding verbonden.

In samenwerking met het consortium van NIGW, Altijd Thuis en de gemeente Nuenen heeft de CONN het project uitgezet bij vijftig woningen.

U staat er niet alleen voor

Steeds meer mensen blijven, ook op hogere leeftijd, zelfstandig wonen. Een gevoel van onveiligheid of ongemak kan dan ontstaan. Leefsamen zorgt dat het risico op vallen, noodsituaties, brand en/of inbraak veel kleiner wordt. En als het dan toch mis gaat, kan er snel hulp komen voor u.

Slimme sensoren en een noodknop in huis kunnen bij een incident naasten, zoals familie of buren alarmeren. Ook kunnen naasten via de Leefsamen app een oogje in het zeil houden.

Meer informatie over Leefsamen en de mogelijkheden voor een veilige leefomgeving is de vinden op de website.

Heb jij ideeën voor een project waarbij ons glasvezelnetwerk ingezet kan worden, neem dan contact met ons op via deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *