Onderwijsrobot

De Coöperatie OnsNet Nuenen heeft de onderwijsrobot aangeschaft, een robot die in het basisonderwijs kan worden ingezet bij lessen over techniek.

Wat is de onderwijsrobot? Dit is een robot in de vorm van een grote pop die kan praten en lopen, luisteren en kijken. Hij kan plaatjes herkennen en interactie aangaan met de scholieren.

Door hem te programmeren kan de onderwijsrobot bijvoorbeeld uitleggen wat hij ziet of hoort. Leraren kunnen de robot zodanig programmeren dat het apparaat functioneel kan worden ingezet. Bovendien kunnen de leerlingen ook het programmeerwerk overnemen. Ook daarin zit een onderwijscomponent.

De Coöperatie OnsNet Nuenen levert op deze manier een bijdrage aan de vernieuwing en verbetering van het basisonderwijs in Nuenen.

Na een succesvolle testfase op de Crijnsschool zal de robot in de loop van 2017 gaan rouleren onder alle basisscholen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Heb jij ideeën voor een project waarbij de onderwijsrobot ingezet kan worden, neem dan contact met ons op via deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *