De Verenigde Straten van Nuenen

De Nuenense glasvezelpionier Kees Rovers is een nieuw project gestart dat moet leiden tot verduurzaming van hele wijken. Het project met de naam De Verenigde Straten van Nuenen start deze maand (januari 2020) met een proef in Nuenen-Zuid. Zo’n 450 bewoners in de wijken Refeling, Refelingse Erven en Het Puyven worden benaderd.

Het belangrijkste doel van de Verenigde Straten van Nuenen is de verduurzaming van de woningen en tegelijkertijd zorg te dragen voor het levensloopbestendig maken van de woningen. Hierdoor kunnen oudere bewoners langer in hun huis blijven wonen.

Rovers is een samenwerking aangegaan met architectenbureau Twee Snoeken uit Den Bosch. Dit bureau heeft de 450 huizen in kaart gebracht en ingericht met de badkamer én de slaapkamer op de begane grond. Op de verdieping ontstaat ruimte voor bijvoorbeeld jongere bewoners, zoals de (klein)kinderen. Ook bestaat de kans om te kiezen voor een warmtepomp, zonnepanelen en isolatie.

Omdat de Coöperatie OnsNet Nuenen ook inziet dat er behoefte en urgentie is aan de aanpak voor woningen van senioren, heeft de CONN besloten een financiële bijdrage te leveren aan het project. We geloven zeer in de uitgangspunten van het project, connectiviteit speelt een belangrijke rol in beide doelstellingen: verduurzamen en levensloopbestendig maken. Het glasvezelnetwerk in Nuenen is bij uitstek geschikt voor het communicatie- en dataverkeer van en naar de woningen.

We houden onze leden graag op de hoogte van de verdere ontwikkeling van de Verenigde Straten van Nuenen.

Heb jij ideeën voor een project waarbij ons glasvezelnetwerk ingezet kan worden, neem dan contact met ons op via deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *