Free WiFi

Sinds de zomer van 2014 kan iedereen die dat wil gratis gebruik maken van het WiFi-netwerk dat in het centrum van Nuenen werd aangelegd. Dit gebeurde op initiatief van de Coöperatie OnsNet Nuenen, waarmee het invulling geeft aan zijn maatschappelijke rol.

De coöperatie heeft voor de realisatie de samenwerking gezocht met IT-Pro. Dit bedrijf verzorgt naast de technische realisatie, het beheer van het netwerk.

IT-Pro heeft veel ervaring op het gebied van IT, netwerken en WiFi en is met een lokale winkel in het centrum de ideale partner voor de Coöperatie OnsNet Nuenen voor dit project. Het project wordt gefinancierd door  de Coöperatie OnsNet Nuenen, NEM-Nuenen en OnsBrabantNet.

Na de zomer van 2014, waarbij de WiFi-dekking rondom het Park werd gerealiseerd, zijn de samenwerkende organisaties stapsgewijs aan uitbreiding begonnen. Zo is het inmiddels mogelijk om ook in het Klooster, bij het Van Gogh-kerkje en bij Vincentre gebruik te maken van het netwerk. Het huidige netwerk heeft een dekking vanaf het Van Gogh-kerkje tot en met de Jumbo Ton Grimberg, het Klooster en het hele park.

Update per februari 2020

Het gratis WiFi-netwerk wordt weer verder uitgebreid. In samenwerking met IT-Pro zullen er vier nieuwe access points worden opgehangen: drie in de Vincent van Goghstraat en één in de Parkstraat. We zijn daarvoor nog op zoek naar winkeliers waar we zo’n access point aan de muur mogen hangen. Kunt u daarbij helpen, dan horen we dat graag via info@connuenen.nl.

Tijdelijke installatie voor de vluchtelingen

In het kader van de Free WiFi mag ook vermeld worden dat de coöperatie, IT-Pro en OnsBrabantNet ten tijde van de opvang van de vluchtelingen in sporthal De Hongerman gezorgd hebben voor een tijdelijke hotspot bij de sporthal. Hierdoor konden ook de vluchtelingen gratis gebruik maken van de WiFi-diensten.

De zenders van het WiFi-netwerk Nuenen zijn van een hoge en professionele kwaliteit. Dit heeft als voordeel dat veel mensen tegelijk op een veilige en snelle manier van het netwerk gebruik kunnen maken. Daarnaast zijn de zenders zo intelligent dat deze alleen uitstralen als dit nodig is. Dit beperkt de straling en energiekosten van de apparatuur.

Heb jij ideeën voor een project waarbij ons glasvezelnetwerk ingezet kan worden, neem dan contact met ons op via deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *