Bijna Thuis Huis Latesteyn

Het Bijna Thuis Huis Latesteyn is een huis, volledig gerund door vrijwilligers, waar kwaliteit van leven wordt geboden wanneer behandeling in een ziekenhuis niet meer nodig is en het thuis niet meer gaat. De Conn en Bijna Thuis Huis Latesteyn hebben overleg gehad over de invulling van digitale mogelijkheden die de dienstverlening kunnen verbeteren.

De Conn heeft Latesteyn voorzien van oplossingen waarmee bewoners kunnen beeldbellen. De bewoners van het huis hebben vaak behoefte om familie, vrienden en bekenden te zien of te spreken, maar dat behoort niet altijd tot de mogelijkheden. Bedlegerige familieleden, vrienden die in het buitenland wonen, coronabeperkingen, er zijn veel redenen waarom een bezoek niet altijd lukt.

Door de samenwerking is het nu mogelijk voor bewoners van Latesteyn om met behulp van beeld en geluid contact te hebben met anderen, waar die zich ook bevinden.

Over Bijna Thuis Huis Latesteyn Nuenen
Middenin het bos, aan de rand van Nuenen, staat in het groen verscholen de bungalow die een belangrijke functie vervult voor de Nuenenaren, het ‘Bijna Thuis Huis Latesteyn’.
Een warm huis, volledig gerund door vrijwilligers, waar kwaliteit van leven wordt geboden wanneer behandeling in een ziekenhuis niet meer nodig is en het thuis niet meer gaat. Een bosrijke plek waar, in de kostbare tijd die de bewoners nog rest, Nuenenaren de laatste zorg dragen voor elkaar. Voor iedere inwoner, ongeacht leeftijd, maar ook voor de naasten van de bewoners.
Persoonlijke aandacht wordt geboden in een liefdevolle omgeving waar vertrouwde hulpverleners (zoals huisarts en thuiszorg) en lokale vrijwilligers samen de laatste zorg op zich nemen. Mantelzorgers worden hierdoor ontlast en krijgen de handen vrij om kwalitatief en op eigen wijze invulling te geven aan de laatste dagen van een dierbaar mensenleven. Bezoek de website.

Heb jij ideeën voor een project waarbij ons glasvezelnetwerk ingezet kan worden, neem dan contact met ons op via deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *