GoPro voor Fietsmaatjes

Ongetwijfeld ziet u ze wel eens langkomen op de fietspaden, de fietsen van Fietsmaatjes.nl. Deze organisatie zorgt ervoor dat mensen die er graag op uit gaan, maar dat niet (meer) zelfstandig kunnen, samen met vrijwilligers fietstochten kunnen maken. Samen trekken ze er op uit op een duofiets met elektrische trapondersteuning: een e-bike waarbij je naast elkaar zit.

De Conn heeft de stichting Fietsmaatjes een bijdrage geschonken voor de aanschaf van een GoPro camera waarmee de fietstocht kan worden vastgelegd. De beelden van de tocht kunnen via het LON tv-kanaal en via social media worden gedeeld en uitgezonden. Bovendien kunnen familie, vrienden en begeleiders terugkijken. Een derde, niet onbelangrijke functie is het vastleggen van verkeerssituaties, wegen en fietspaden waar fietsers, driewielers in het bijzonder, in Nuenen mee te maken krijgen.

Wat is Fietsmaatjes?
Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Deze mensen worden gekoppeld aan vrijwilligers die net zo graag op de fiets stappen en de gasten kunnen helpen. Samen trekken ze er op uit op een duofiets met elektrische trapondersteuning: een e-bike waarbij je naast elkaar zit dus. Sommigen houden het bij een rondje door het dorp waarbij de koffie en de appeltaart het hoogtepunt vormen, anderen dagen elkaar uit met stevige fietstochten door weer en wind. Het plezier staat bij iedereen voorop. Het contact op de fiets. De aanspraak die je hebt op zo’n bijzondere fiets. Gezond buiten in beweging zijn. Daar fleurt iedereen van op: gasten én vrijwilligers.

Onze gasten zijn mensen met een beperking in bewegen, horen, zien, balans en cognitie (zoals dementie). Onze vrijwilligers zijn van alle leeftijden, ze houden van fietsen en maken graag contact. De lokale Fietsmaatjes organisatie zoekt altijd naar een mooie match. Veel fietsmaatjes zijn daardoor echte maatjes van elkaar geworden.

Lees meer over fietsmaatjes op de website.

Heb jij ideeën voor een project waarbij ons glasvezelnetwerk ingezet kan worden, neem dan contact met ons op via deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *