Brass Band Nuenen en de CONN werken samen voor project MARGOT

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2022 vindt de uitvoering plaats van MARGOT, de muzikale toneelvoorstelling over het liefdesverhaal van Margot Begemann en Vincent van Gogh. Brass Band Nuenen is de initiatiefnemer en organiserende partij van MARGOT. Door de samenwerking aan te gaan met de Coöperatie OnsNet Nuenen krijgt de uitvoering nóg een bijzondere component erbij.

Het liefdesverhaal van Margot Begemann en Vincent van Gogh heeft zich zo’n 138 jaar geleden afgespeeld midden in ons dorp op een aantal bijzondere locaties. Denk aan Nune Ville, de pastorie van Van Gogh maar ook aan begraafplaats de Oude Toren. Ook het van Goghkerkje, waar de vader van Vincent van Gogh dominee was, speelt een belangrijke rol in het verhaal. Het was voor Brass Band Nuenen  altijd al een wens om die locaties te betrekken in de productie.

De samenwerking met de Coöperatie OnsNet Nuenen (CONN) stelt de organisatie in staat om deze wens te realiseren. Als mede-eigenaar van het Nuenense glasvezelnetwerk ondersteunt de CONN initiatieven die zorgen voor “verbinding” in Nuenen. Door de mogelijkheden die het supersnelle glasvezelnetwerk biedt, zijn we in Nuenen in staat om de uitvoering live te tonen op de locaties van toen. Daarmee wordt het heden en het verleden met elkaar verbonden.

Om dit te realiseren wordt op zaterdagavond een live-registratie met 4 camera’s gemaakt van de toneelvoorstelling in Het Klooster. Via het glasvezelnetwerk wordt het beeld en geluid live naar het van Goghkerkje en Archipel Akkers gestuurd. Op deze bijzondere locaties kunnen mensen in een unieke ambiance via grote schermen genieten van het optreden.

Kijk voor meer informatie en ticket hier.

Door lid te worden van het CONN kunt u ook uw eigen idee aanmelden bij ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *