Hoe veilig is het Free WiFi-netwerk in Nuenen?

Het FreeWiFi-netwerk in Nuenen bestaat al jaren en er wordt goed gebruik van gemaakt, zowel door de Nuenense bevolking als door bezoekers. Op steeds meer plekken in Nuenen, Gerwen en Nederwetten worden er nieuwe toegangspunten aangebracht, zodat de dekking steeds groter wordt. De Coöperatie OnsNet Nuenen (CONN) en ITpro zorgen gezamenlijk voor het netwerk.

Als belangenbehartiger van het glasvezelnetwerk en oprichter van het FreeWiFi-netwerk wil de CONN graag een rol spelen in de connectiviteit in ons dorp. We nemen daarom ook de rol op ons om de gebruikers van het gratis WiFi-netwerk erop te wijzen dat openbare wifi-netwerken niet altijd helemaal veilig zijn.

De connectiviteit via FreeWiFi is er om iedereen, Nuenenaren en bezoekers, een eenvoudige internetverbinding te bieden. Daarmee kan men een foto / video uploaden of downoaden, snel de weg zoeken, een restaurant boeken, een telefoonnummer, enzovoorts.

Maar let op, hackers!
Niet alleen in Nuenen maar overal ter wereld geldt wel dat je internetbankieren en andere persoonlijke zaken altijd beter via een niet-openbaar netwerk kan doen.

Zoals op alle netwerken, kan je gehackt worden op openbare netwerken. Die kans is in Nuenen zeer klein, omdat ITpro ervoor zorgdraagt dat het FreeWiFi-netwerk beveiligd is en bovendien altijd up-to-date is met veiligheidspatches. Het netwerk veroudert niet en dat maakt het voor kwaadwillenden heel lastig om binnen te komen.

Maar als gebruiker ben je er zelf ook bij. Zorg ervoor dat je smartphone ook up-to-date is met betrekking tot beveiliging. Als dat in orde is, dan wordt het voor de hacker al snel te ingewikkeld om door te gaan.

Kortom, het netwerk is veilig voor eenvoudige internethandelingen en als tip geven we mee dat u er verstandig aan doet om er altijd zelf voor te zorgen dat jouw telefoon, tablet, laptop of andere apparatuur voorzien is van actuele beveiliging.