Geslaagd Avondje Conn 2023

Het Avondje Conn 2023, op 4 oktober in het Klooster, was wederom een gezellige en informatieve avond over de glasvezelaangelegenheden in Nuenen. Dit jaar was de opkomst weer groter dan vorig jaar en zo zien we elk jaar dat de publieke belangstelling groeit. Niet alleen in de theaterzaal van het Klooster, maar in 2023 ook weer integraal via de LON live in de Nuenense woonkamers.

Om 20.00 uur startte Erik Compter het Avondje Conn met de introductie en een opsomming van de lopende projecten. Daarbij hield hij het kort om niet het gras voor de voeten van de volgende sprekers weg te maaien.

Namens de Lokale Omroep Nuenen had Frank van Welie een mooie presentatie over de Video Inkoppel Punten en andere zaken die op dit moment bij de LON spelen. Zo heeft de omroep webcams op de spits van de Clemenskerktoren geplaatst, waarmee (op termijn want de vierde hangt nog niet) er over heel Nuenen heen gekeken kan worden. Dat kan vanaf de televisie, maar ook via de app op de smartphone.

Na de LON was het de beurt aan het Digitaal Platform Nuenen, dat een update verzorgde over de nieuwe ontwikkelingen van het Gerwense platform. Luc Harms, één van de trekkers van dit project, gaf aan waar het project progressie heeft gemaakt. Zo bleek de eerste versie van de website live te zijn en wordt er hard gewerkt aan de verdieping hiervan.

Prof. Jean-Paul Linnartz, van de TU Eindhoven en Signify, gaf een presentatie met als titel ‘Internet der Dingen draadloos verbonden via het licht?’ Steeds meer apparaten maken draadloos verbinding met het Internet. Het Internet der Dingen versnelt deze ontwikkeling. Met radiosignalen die door de muur heen gaan, lopen we tegen grenzen aan door onderlinge storing. Communicatie via licht zorgt ervoor dat signalen geen storing opleveren buiten de muren van de ruimte. Door vanuit meerdere lichtpunten te communiceren, blijven verbindingen robuust doorgaan mocht een lichtstraal onderbroken worden.

Helaas moest Bas Sanders namens Next Nature zich afmelden wegens een hardnekkige griep. Zijn plek werd ingenomen door Erik Compter van de Conn met een presentatie over de Nederlandse glasvezelsector. Daarbij keek hij regelmatig naar de stand van zaken in Nuenen en besprak hij de zaken die de Conn in dit kader aanpakt.

Na een vraag en antwoordsessie waarbij werd gekeken naar wat er nog meer allemaal onder de Nuenenaren leeft als het gaat om connectiviteit en innovatie (bijvoorbeeld de energietransitie), werd het Avondje Conn 2023 met een gezellige borrel afgesloten.

Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *