HELP-T voor Veiligheid, mobiliteit en zelfredzaamheid wint innovatieprijs 2024

HELP-T, dat door de Coöperatie OnsNet Nuenen (CONN) ondersteund wordt, is een draagbare badge voor kwetsbare personen met bijvoorbeeld: dementie, verdwalen, verwardheid, beperking, epilepsie en/of allergieën. De badge zorgt ervoor dat, bij een calamiteit, passanten, hulpverleners en zorg professionals direct actie kunnen ondernemen. Binnenkort ook als test beschikbaar in Nuenen.

Naast het LeefSamen project, dat voor binnenshuis bedoeld is, nu binnenkort ook Help-T voor buitenshuis.

Hoe werkt HELP-T
Door op de HELP-T logo-badge te tikken of de QR te scannen met een mobiele telefoon, biedt het directe toegang tot naam, geboortedatum, noodzakelijke medische informatie, instructies hoe te handelen, navigatie naar de woonlocatie en beltoetsen van contactpersonen of de zorgorganisatie. Daarmee verbetert het de veiligheid, mobiliteit en zelfredzaamheid van kwetsbare gebruikers, ondersteunt het hulpverleners en zorgorganisaties bij calamiteiten en ontlast het naasten en zorgprofessionals, het HELP-T.nu.

Juryrapport
‘Een manier om meer naar elkaar om te kijken en kwetsbare mensen en zorgverleners te ondersteunen.’ Dat was de hoofdreden voor de jury om de draagbare badge van HELP-T afgelopen donderdag tot winnaar uit te roepen van de ActiZVGNWDTM Innovatieprijs 2024. ‘De doorslag gaf dat HELP-T echt benadrukt met welke uitdagingen we te maken hebben in een vergrijzende samenleving. We moeten elkaar gaan helpen en meer naar elkaar omkijken, dat hebben we nodig in deze tijd’, aldus jurylid Sjim Romme.

Competitie
De pitchcompetitie is een initiatief van brancheverenigingen ActiZ, VGN en WDTM waarin zij zoeken naar innovatieve ideeën om de langdurige zorg verder te innoveren. Die innovatie vindt nu al plaats, maar het mag altijd sneller en op grotere schaal. De Innovatieprijs helpt daarbij. Vier startups kregen de kans om op de mainstage van de Zorg & ICT beurs hun innovatieve ideeën voor de langdurige zorg in 5 minuten te presenteren. Een deskundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit de zorg, de financiële wereld en het bedrijfsleven, beoordeelde de pitches met HELP-T als uiteindelijke winnaar. Als beloning voor hun innovatie ontvangt het HELP-T-team drie maanden begeleiding van een professioneel team van innovators en experts.

Veiligheid, mobiliteit en zelfredzaamheid
Stel je eens voor dat mensen weer omkijken naar elkaar. Sociale innovatie HELP-T.’ Zo begon Jeroen Franssen, oprichter, zijn krachtige pitch waarin de naam van zijn startup direct duidelijk werd. Het project startte 8 jaar geleden met dit project op verzoek van Alzheimer Nederland.

De badge zorgt ervoor dat, bij een calamiteit, passanten, hulpverleners en zorg professionals direct actie kunnen ondernemen. Door op de HELP-T logo-badge te tikken of de QR te scannen met een mobiele telefoon, biedt het directe toegang tot naam, geboortedatum, noodzakelijke medische informatie, instructies hoe te handelen, navigatie naar de woonlocatie en beltoetsen van contactpersonen of de zorgorganisatie.

Daarmee verbetert het de veiligheid, mobiliteit en zelfredzaamheid van kwetsbare gebruikers, ondersteunt het hulpverleners en zorgorganisaties bij calamiteiten en ontlast het naasten en zorgprofessionals.

Verdere detailinformatie over dit project, ondersteund door Coöperatie OnsNet Nuenen, zal binnenkort gedeeld worden.

Hebt u zelf project ideeën laat ons die dan weten via deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *