Avondje Conn

Avondje Conn 2021

Op woensdag 29 september organiseert de coöperatie het Avondje Conn 2021. Het jaarlijkse evenement vindt plaats van 19.15 uur tot ongeveer 22.00 uur in Het Klooster in Nuenen.

Net als vorig jaar organiseert de Coöperatie OnsNet Nuenen (Conn) een gratis bijeenkomst voor Nuenenaren om hen te informeren over de activiteiten en projecten die met medewerking van de Conn zijn en worden ontwikkeld.

Tijdens het Avondje Conn heten we u welkom met een kop koffie of thee, waarna er presentaties volgen van het Conn-bestuur en enkele gastsprekers. We bieden bezoekers natuurlijk ruimte om hun vragen te stellen en we sluiten af met een hapje en een drankje.

Programma

Op het Avondje Conn willen we een beeld schetsen van de mogelijkheden die connectiviteit in het algemeen en ons glasvezelnet in het bijzonder bieden. Zoals dat ook één van de doelstellingen van de Conn is.

Net als in de voorgaande jaren kijken we bij het samenstellen van het programma onder andere naar de projecten waar de Conn in participeert. Daarnaast willen we ook vooruitkijken, de mogelijkheden van het netwerk aftasten, nieuwe mogelijkheden onderzoeken en het publiek, onze leden, inspireren.

19.15 – 20.00     Inloop

20.00 – 20.05    Erik Compter, start plenair programma

20.05 – 20.15    Willem Ligtvoet, toelichting projecten, blik op de toekomst

20.15 – 20.35     Lokale Omroep Nuenen, Ed Janssen, Dave Hellings en Harrie van Dierendonck

20.35 – 20.55     Roelof Jansen, Hans Vossenaar, Clemenskerk Nuenen

20.55 – 21.25     Eildert van Dijken, Strict

21.25 – 21.45     Vraag- en antwoordmogelijkheden met het publiek

21.45                    Willem Ligtvoet, afronding

21.50                     Borrel

We stellen de gastsprekers van het Avondje Conn 2021 aan u voor:

De Parochie Nuenen, de Lokale Omroep Nuenen (LON) en de Conn hebben eind 2020 de Clemens kerk voorzien van een hypermodern camerasysteem. Hiermee is het mogelijk om alle vieringen en bijeenkomsten die in de Clemens kerk gehouden worden, live te streamen naar de tv in de woonkamers van de Nuenenaren. Roelof Jansen en Hans Vossenaar zullen deze totstandkoming belichten.

De Lokale Omroep Nuenen geeft een presentatie over de transitie die de Lokale Omroep Nuenen heeft doorgemaakt. De LON heeft het afgelopen jaar de techniek volledig omgezet van analoog naar digitaal. De digitalisering is een ingrijpende ontwikkeling, maar biedt de omroep veel nieuwe mogelijkheden.

Hoewel we ons er niet altijd van bewust zijn, is connectiviteit voor ons allemaal al net zo belangrijk geworden als water en elektriciteit. Voor thuisgebruik vinden we een internet- of tv-storing eigenlijk al onacceptabel, maar zakelijk zijn de consequenties nog groter. Dat zorgt ervoor dat de telecomnetwerken altijd beter en sneller worden. Eildert van Dijken, Strict, neemt ons mee in de wereld van de nieuwste netwerken, zoals glasvezel en 5G.

Naast deze sprekers zal het bestuur van de Conn ook een presentatie geven over de werkzaamheden.

Aantal beschikbare plaatsen

In verband met de Covid-maatregelen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Na de mailing die we in het voorjaar verstuurden over het Avondje Conn is het aantal plaatsen meteen ingevuld.