Avondje Conn

Avondje Conn 2023

Op woensdag 4 oktober organiseert de coöperatie het Avondje Conn 2023. Het jaarlijkse evenement vindt plaats van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur in Het Klooster in Nuenen.

Net als vorig jaar organiseert de Coöperatie OnsNet Nuenen (Conn) een gratis bijeenkomst voor Nuenenaren om hen te informeren over de activiteiten en projecten die met medewerking van de Conn zijn en worden ontwikkeld.

Tijdens het Avondje Conn heten we u welkom met een kop koffie of thee, waarna er presentaties volgen van het Conn-bestuur en enkele gastsprekers. We bieden bezoekers natuurlijk ruimte om hun vragen te stellen en we sluiten af met een hapje en een drankje.

Meld je aan door een mail te sturen naar info@connuenen.nl en geef aan met hoeveel personen je komt.

Programma

Op het Avondje Conn willen we een beeld schetsen van de mogelijkheden die connectiviteit in het algemeen en ons glasvezelnet in het bijzonder bieden. Zoals dat ook één van de doelstellingen van de Conn is.

Net als in de voorgaande jaren kijken we bij het samenstellen van het programma onder andere naar de projecten waar de Conn in participeert. Daarnaast willen we ook vooruitkijken, de mogelijkheden van het netwerk aftasten, nieuwe mogelijkheden onderzoeken en het publiek, onze leden, inspireren.

Ook dit jaar hebben we weer een aantal gastsprekers op het podium. De Lokale Omroep Nuenen zal een bijdrage leveren ver het VIP-netwerk. Het vorig jaar al aangekondigde Digitaal Platform Nuenen is in de afgelopen twaalf maanden verder ontwikkeld en over die interessante progressie zal eveneens een presentatie worden gehouden.

Prof. Jean-Paul Linnartz, TU Eindhoven en Signify, geeft een presentatie onder de titel Internet der Dingen draadloos verbonden via het licht? Steeds meer apparaten maken draadloos verbinding met het Internet. Het Internet der Dingen versnelt deze ontwikkeling. Met radiosignalen die door de muur heen gaan, lopen we tegen grenzen aan door onderlinge storing. Communicatie via licht zorgt ervoor dat signalen geen storing opleveren buiten de muren van de ruimte. Door vanuit meerdere lichtpunten te communiceren, blijven verbindingen robuust doorgaan mocht een lichtstraal onderbroken worden.

Niet alleen Jean-Paul Linnartz, maar ook Bas Sanders verzorgt een presentatie waarin de innovatie centraal staat. We hebben Next Nature uitgenodigd, het internationale netwerk voor iedereen die graag meepraat over een toekomst waarin natuur en technologie versmelten. Nuenenaar Bas Sanders geeft op het Avondje Conn inzicht.

Programma 2023

19.15 – 20.00              Inloop

20.00 – 20.10              Start plenair programma

20.10 – 20.30              LON

20.30 – 20.45              Digitaal Platform Nuenen

20.45 – 21.15              Signify en TU/e, Jean-Paul Linnartz

21.15 – 21.45              Next Nature, Bas Sanders

21.45 – 21.55              Vraag- en antwoordmogelijkheden met het publiek

21.55                           Afronding

22.00                           Borrel