Conn draagt technisch beheer VIP-punten over aan de LON

Op woensdag 8 juli 2020 hebben de Coöperatie OnsNet Nuenen (Conn) en de Stichting Lokale Omroep Nuenen (LON) een overeenkomst ondertekend waarin het gebruik en het technisch beheer van de VIP-punten werd overgedragen aan de LON.

Willem Ligtvoet en Hans Doffegnies, respectievelijk de voorzitter en de secretaris van de Conn, en Frans van Maasakkers en Hans Spijkerman, respectievelijk de voorzitter en de secretaris van de LON zetten hun handtekening tijdens de officiële bijeenkomst in het Klooster.

VIP-punten

Bij de uitrol van het glasvezelnetwerk in Nuenen is naast de huisaansluitingen een aantal VIP-punten gecreëerd. VIP staat in dit geval voor Video Inkoppel Punt.

De VIP-punten zijn glasvezelverbindingen tussen gebouwen van maatschappelijk nut in Nuenen c.a. en de studio van de LON via de POP-centrales. De VIP-punten zijn onder andere te vinden bij meerdere sportverenigingen, een aantal kerken, zorgcentrum de Akkers en Windmolen de Roosdonck.

Dit separate netwerk van VIP-punten is ter beschikking gesteld aan de coöperatie die het kosteloos kan benutten voor niet commerciële activiteiten ten behoeve van de Nuenense gemeenschap. De belichting van het netwerk wordt uitgevoerd door de LON, waardoor de omroep in staat is beeld en geluid te registreren en uit te zenden.

De afgelopen maanden is de technische inrichting van dit netwerk gestandaardiseerd. Daarbij heeft de Conn afspraken met KPN geformaliseerd. Met de ondertekening van de overeenkomst met de LON is het gebruik en het technisch beheer van de VIP-punten overgedragen aan de LON.

Uitzending vanaf locatie

De LON (Lokale Omroep Nuenen) kan nu vanaf de verschillende locaties live beeld- en geluidsverbindingen verzorgen en dus verslag doen van evenementen als kerkdiensten, bruiloften, sportwedstrijden en gemeenteraadsvergaderingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *