Video Inkoppel Punt (VIP) netwerk

Bij de uitrol van het glasvezelnetwerk in Nuenen is naast de huisaansluitingen een aantal Video Inkoppel Punt (VIP) punten gecreëerd. VIP staat in dit geval voor Video Inkoppel Punt. De VIP-punten zijn glasvezelverbindingen tussen gebouwen van maatschappelijk nut in Nuenen c.a. en de studio van de LON via de POP-centrales.

Dit separate netwerk van VIP-punten is ter beschikking gesteld aan de coöperatie die het kosteloos kan benutten voor niet commerciële activiteiten ten behoeve van de Nuenense gemeenschap. De belichting van het netwerk wordt uitgevoerd door de LON, waardoor de omroep in staat is beeld en geluid te registreren en uit te zenden.

In juli 2020 is de overeenkomst met de LON getekend waarmee het gebruik en het technisch beheer van de VIP-punten overgedragen is aan de LON.

Lijst van VIP-punten:

Heb jij ideeën voor een project waarbij ons glasvezelnetwerk ingezet kan worden of wil je het VIP netwerk gebruiken, neem dan contact met ons op via deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *